Predavači:

Juan Porcar

Huan Porkar je potpredsednik, direktor za Istočnu Evropu, Rusiju, ZND i Afriku.

U okviru svoje pozicije, Huan je zadužen za prodaju, isporuku i dobit kompanije FUJITSU u Istočnoj Evropi, Rusiji i ZND i Africi, opslužujući klijente u preko 65 zemalja, direktno ili preko partnera.

U ovim državama, FUJITSU nudi kompletan program tehnoloških proizvoda, rešenja i usluga. Region obuhvata neke od najperspektivnijih ekonomija na svetu i od ključnog je značaja za profitabilan rast kompanije FUJITSU izvan Japana.

Pre toga, Huan je radio u SAD za Zilog i Xerox Corp, i u Španiji za Care Technologies. Priključio se kompaniji FUJITSU 2006. godine, kada je postao generalni direktor Fujitsu za Španiju.

Huan je industrijski inženjer. Stekao je zvanje doktora informatike na Univerzitetu Berkli u Kaliforniji (University of California, Berkeley), a takođe je magistrirao poslovnu administraciju na Instituto de Empresa de Madrid.

 


Gabriel Pavel | Direktor prodaje proizvoda za Balkan

Gabriel Pavel je rukovodilac sektora za prodaju proizvoda - direktor prodaje u kompaniji Fujitsu za područje Balkana, koje obuhvata Rumuniju, Bugarsku, Albaniju, Makedoniju, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, kao i šef operacija u Rumuniji

Gabriel je odgovoran za vođenje prodajnog tima, izradu strategije za razvoj distributivnih kanala, u cilju ostvarenja srednjoročnih i dugoročnih poslovnih ciljeva izgradnjom stabilnih odnosa zasnovanih na principu obostrane koristi (win-win).

Gabriel je zaposlen u kompaniji Fujitsu od 2016. godine, na poziciji direktora prodaje i šefa operacija u Rumuniji, koji kao viši rukovodilac predvodi prodajni tim u Rumuniji.

Profesionalni menadžer prodaje i marketinga sa više od 20 godina iskustva u IT industriji, koordinirao je i vodio prodajne i marketinške timove u multinacionalnim kompanijama kao što su Microsoft - Odeljenje za rešenja i partnere, kao i u kompanijama koja se bave integracijom poslovnih rešenja, kao što su Computerland, Novensis ili rumunski Business Consult – fokusiran na poslovne vertikale (maloprodaja, profesionalne usluge, distribucija / logistika, proizvodnja).

Gabriel je diplomirao matematiku na Univerzitetu Iasi i magistrirao poslovnu administraciju na Državnom univerzitetu Keneso u Atlanti (SAD) (Kennesaw State University of Atlanta).
Gabriel živi u Rumuniji, u Bukureštu, sa suprugom i tri ćerke.

 


Marcus Schneider

Markus Šnajder je zadužen za upravljanje proizvodima u Evropi u okviru Fujitsu centra za podatke (European Product Management for Data Center Products at Fujitsu), koji definiše portfolio servera, memorije i integrisanih sistema. Pre toga bio je rukovodilac u evropskom sektoru kompanije Fujitsu za upravljanje proizvodima i razvoj (Fujitsu’s Product Management and Development organization in Europe) kao član globalne jedinice za memorijske sisteme (Storage Systems Unit).

Markus je prethodno vodio segment proizvoda za zaštitu podataka, gde je bio odgovoran za upravljanje proizvodima kompanije Fujitsu - ETERNUS CS, trake i sigurnosne kopije softvera. Markus se pridružio kompaniji Fujitsu 1987. godine i od tada je bio na raznim pozicija u segmentu upravljanja proizvodima, marketinga proizvoda, alijansi i marketinških programa.

Njegovo raznovrsno tehnološko iskustvo pomaže komaniji Fujitsu da ostvari svoje ciljeve i iskoristi informacionu i komunikacionu tehnologiju za dobrobit posla i društva. Studirao je poslovnu informatiku na Univerzitetu praktičnog obrazovanja u Manhajmu (University of Cooperative Education in Mannheim)

 


Christian Bock

Christian Bock je na čelu Marketing programa za proizvode i rešenja sektora Klijentskih kompjuterskih uređaja (Client Computing Devices ) i Centra za podatke (Datacenter) u okviru kompanije Fujitsu. Njegov tim radi na razvoju i rukovođenju marketinških kampanja u svim globalnim regionima kompanije Fujitsu (osim Japana).

Ova funkcija podrazumeva vođenje razvoja, upravljanje i realizaciju integrisanih programa i kampanja koje efikasno stvaraju svest o strateškim vrednostima kompanije Fujitsu, generisanje potražnje za proizvodima, infrastrukturama i uslugama i pružanje podrške zemljama u svim regionima.

On takođe radi i kao govornik na međunarodnim događajima, te kao konsultant za partnere i kupce o pitanjima vezanim za buduća radna mesta.

Christian je od 1997. godine bio na različitim funkcijama u kompanijama Siemens i Fujitsu, od vođenja tima za obuku iz oblasti spoljne trgovine i marketinga, održavanja obuka za prodaju, preko marketinga proizvoda, do vođenja TCO konsaltinga i maloprodajnih marketinških programa.

Christian ima zvanje mastera poslovne administracije i ekonomije.

U slobodno vreme voli da surfuje, igra golf, skija, vozi mauntin bajk, kao i da uživa u dobroj hrani i crnom vinu.

 


Milan Vasilevski | NetApp Partner Account Manager Region Jadrana i Mađarska

Milan Vasilevski je Partner Account Manager, zadužen za region Jadrana i Mađarske.

U njegovoj aktuelnoj ulozi, Milan pokreće rast NetApp-a i njegovih indirektnih partnera u osam zemalja jugoistočne Evrope, obezbeđujući uspeh partnera sprovođenjem inicijativa za uključivanje klijenata, identifikujući i upravljajući promenljivim poslovnim potrebama klijenata. NetApp pruža dosledne i integrisane usluge upravljanja podacima i aplikacije za vidljivost i uvid u podatke, pristup i kontrolu podataka i zaštitu i sigurnost podataka.

Prethodno je Milan radio kao Account Manager u vodećoj IT kompaniji u regionu CIE, u domenu integracije sistema. Prešao je na trenutnu funkciju u kompaniji NetApp 2016. godine.

Milan je diplomirani inženjer elektrotehnike i IT-ja (B.Sc. EEIT). Diploma mu je dodeljena na Univerzitetu Svetog Ćirila i Metodija u Skoplju, Republika Makedonija.

 


Suzana Radović | Fujitsu Channel Sales Manager and Head of representative office Serbia,Montenegro, Bosnia & Hercegovina

U Beogradu zavrsila Matematicku gimnaziju I diplomirala na Elektrothenickom fakultetu na smeru fizicke elektronike (kvantna elektronika), kao i Executive master (Finance, Accounting and Banking) Univerziteta Lincoln, CA.

Od 1999. do 2004. godine radila u sistem integratorskoj kompaniji Telefonija, na pozicijama od inzenjera prodaje do Menadžera prodaje Ericsson programa.

U kompaniji Cisco radila je od 2004. do 2016. godine na razlicitim pozicijama:
  • 2004. do 2007. na poziciji Menadžera prodaje za Service Providing Srbije, Crne Gore i Makedonije.
  • 2007. do 2012.radila na pozicijama Menadžera prodaje za commercial, enterprise sektor Srbije i Crne Gore.
  • Od 2012. do 2016. radi na poziciji Territory Business Menadžera Srbije i Crne Gore, zaduzena za Cisco operaciju za public, enterprise, commercial i kablovski deo trzista.
  • 2017. radi kao direktor HR start up-a Mr Consultant.
  • Od 2017. radi na poziciji Fujitsu Channel Sales Manager and Head of representative office Serbia,Montenegro, Bosnia & Hercegovina
Licencirani je DOOR trener za interni coaching I mentoring, donosenje odluka, vestinu komunikacija I druge.

Udata i ima dvoje dece.